Opening Kinderboekenweek

 

Op woensdag 30 september hebben de leerlingen van OKC de Westhoek wel een hele vreemde ochtend gehad. Voordat de les begon hebben de meesters en juffen een vreemde deur gevonden en toen ze daardoorheen gingen, belandden ze zo in het verleden!
De meesters René en Richard kwamen bij de Galliërs terecht, de juffen Nanette, Anna en Megan kwamen in de Rock en Roll periode, de juffen Andrea, Tessa, Marja, Marianne en meester Robert kwamen terecht in de middeleeuwen en meester Michael kwam in de Franse tijd terecht!
Achteraf hebben we de deur van deze tijdmachine nergens meer kunnen terugvinden…

De hele school werkt de komende weken over leesboeken uit het verleden. Ook zijn de voorrondes voor de grote Voorleeswedstrijd in volle gang en op onze eigen gang is een echt museum te vinden. Verder kunnen we een 50 meter rode draad volgen die door de hele tijdsbalk van de Nederlandse geschiedenis loopt!

Dit heeft allemaal te maken met het thema van de Kinderboekenweek 2020. Hierin staan dit jaar boeken met verhalen uit het verleden centraal. De kinderboekenweek loopt van 30/09 – 11/10. En dat allemaal voor het antwoord op die ene vraag:… "En toen..?!"

Delen: