Tijdbalk geschiedenis

 

Aangezien er geen ouders en anderen op dit moment de school binnenkomen, geven wij u een blikje in onze school.

Vanaf het moment dat de kinderboekenweek rondom het thema 'En toen' gestart is, hangt er in de gang een enorme tijdbalk. De kinderen lopen dagelijks onder deze tijdbalk door en komen zo telkens in aanraking met de geschiedenis.

Als ze vanaf het lokaal van groep 3 starten en ze de rode draad volgen, komen ze 10 tijdvakken tegen. Deze tijdvakken hebben allemaal een eigen kleur die hetzelfde zijn als de 10 tijdvakken die de kinderen vanuit de geschiedenis leren. Daartussen hangen platen met daarop de 50 belangrijkste momenten uit de Nederlandse geschiedenis. Deze platen zijn de onderdelen die in de vernieuwde Canon van Nederland staan en deze Canon is ook in iedere groep terug te vinden. Bij het laatste lokaal van groep 8 hebben de kinderen dan de hele Nederlandse geschiedenis doorlopen.

p iedere plaat is een afbeelding, naam en jaartal te vinden. Zo zien de kinderen duidelijk wanneer iets in de geschiedenis is geweest, wat hierbij de volgorde is en dat geeft hen nog meer inzicht in de geschiedenis.
Verschillende groepen zijn met deze enorme tijdblak aan de slag geweest. Zo zijn er quizzen geweest en zijn er verhalen geschreven over 1 van de 50 tijdvakken.
 

Met deze link kunt u de tijdbalk in ons youtube filmpje zien. Veel plezier met kijken!
Delen: